نایب رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی کشور، گفت:با پیشی گرفتن تولید از تقاضا قیمت مرغ زنده نیز کاهشی شده است و اکنون مرغداران دچار ضرر و زیان شدهاند.
سیدصدرالدین عظیمی نایب رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفتوگو با خبرنگار واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین، با بیان اینکه با جوجهریزیهای انجام شده در ماههای گذشته با مازاد تولید مواجه هستیم، گفت: با پیشی گرفتن تولید از تقاضا قیمت مرغ زنده نیز کاهشی شده است و اکنون مرغداران دچار ضرر و زیان شدهاند.
وی با بیان اینکه اگر روند کاهشی قیمتها ادامه داشته باشد قطعا در ماههای آینده شاهد کاهش جوجهریزیها خواهیم بود، ادامه داد: در آبان ماه 155 میلیون قطعه جوجهریزی انجام شد، اما در آذرماه این عدد به 134 میلیون قطعه طبق آمارهای ثبت شده در سامانه سماسط رسید که یکی از دلایل عمده این کاهش تولید همان بحث افت قیمت مرغ زنده است.
نایب رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با تاکید بر اینکه خرید پشتیبانی امور دام بدلیل بحث قیمت و تهاتر با نهاده دامی تاثیری بر بازار ندارد و منجر به جمع آوری مازاد تولید نشده است، افزود:در حال حاضر خرید حمایتی مرغ انجام می شود، اما صرفه اقتصادی برای مرغدار ندارد، براین اساس اصلاح قیمت خرید حمایتی و پرداخت پول نقد باید در دستور کار قرار گیرد.
عظیمی با بیان اینکه عزم جدی برای ادامه صادرات وجود ندارد، افزود: بعداز گذشت چندماه از ممنوعیت صادرات، مقداری صادرات سرگرفته شد اما ادامه نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه مجوز صادرات ۵ هزارتن مرغ انجام شده است، گفت: بخشی از ۵ هزارتن مجوز صادره به بازارهای هدف صادر شده و بخشی در حال انجام است، اما صدور این مجوز مربوط به ذخیره مرغ های قبلی موجود در سردخانه است.
نایب رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی با توجه به نرخ فعلی مرغ زنده و شرایط خرید پشتیبانی امور دام، انگیزه ای برای افزایش جوجه ریزی در دی ماه وجود ندارد و گزارش های میدانی نشان می دهد تقاضا برای مرغدار کم شده که احتمال کاهش جوجه ریزیها وجود دارد.