• 91
  • 12 مرتبه
  • 04 دی 1403

گزارش/صادرات پایدار مرغ راهی برای جلوگیری از ضرر و زیان تولیدکنندگان

گزارش/صادرات پایدار مرغ راهی برای جلوگیری از ضرر و زیان تولیدکنندگان

بنابر آمار ایران با تولید سالانه ۲ میلیون و ۷۰۰ تا ۲ میلیون و ۸۰۰ هزارتن مرغ رتبه 10 تولید در جهان را داراست.

به گزارش واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین، بنابر آمار ایران با تولید سالانه ۲ میلیون و ۷۰۰ تا ۲ میلیون و ۸۰۰ هزارتن مرغ رتبه 10 تولید در جهان را داراست که براین اساس علاوه بر تامین نیاز بازار داخل از پتانسیل و ظرفیت صادرات برخوردار است که در صورت عدم اتخاذ سیاست‌های خلق الساعه و ممنوعیت‌های گاه و بیگاه صادرات به بهانه تنظیم بازار داخل می‌توان طی برنامه‌ریزی مدون، ارزآوری قابل توجهی را نصیب کشور کرد.

با توجه به آنکه صنعت طیور به سبب تامین نهاده‌های دامی وابسته به آن سوی مرزهاست، صادرات مرغ به عنوان کالای نهایی می تواند در مثبت شدن این تراز تجاری تاثیر بسزایی داشته باشد چراکه بنابر آمار پتانسیل و ظرفیت تولید ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن مرغ در صنعت مرغداری کشور وجود دارد که با احتساب سرانه مصرف ۳۵ کیلو مرغ به ازای هرنفر می توان با بازاریابی مناسب در صادرات حرفی برای گفتن داشت.

این درحالی است که بعد از گذشت حدود ۳۰ سال، صادرات مرغ از اواخر اسفند سال گذشته به بازارهای هدف آغاز شد و تا شهریور ماه ادامه داشت و متاسفانه در ۳ ماه گذشته به دلیل تنظیم بازار داخل ممنوع شد که با پیگیری‌های مکرر زنجیره‌ها و تشکل‌های تولیدی، مجوز صادرات مرغ هایی که از قبل در سردخانه ماندند و صادرکنندگان مجوز داشتند، داده شده است.

با وجود سیاست وزارت جهاد مبنی بر افزایش حجم جوجه ریزی‌ها به ۱۵۰ میلیون قطعه در ماه، طی ماه های اخیر شاهد روند افزایش جوجه ریزی‌ها و تولید گوشت مرغ مازاد بر نیاز کشور هستیم که همین امر منجر به ضرر و زیان مرغداران شده است که اگر هرچه سریع تر تمهیداتی برای صادرات یا خرید حمایتی از سوی پشتیبانی امور دام به منظور تامین ذخایر استراتژیک اتخاذ نشود با روند کاهش جوجه ریزی در ماه های آتی روبرو خواهیم شد چراکه صنعت دیگر تحمل استمرار این روند را ندارد. این درحالی است که در شرایط کنونی بنابر برنامه‌ریزی‌های قبلی باید مجوز صادرات ماهانه ۱۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف صادر شود.

طی روزهای اخیر عبدالمحمد صداقت فرد، سرپرست دفتر امور طیور وزارت جهاد کشاورزی گفته بود: در آبان ماه ۱۵۴ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شد که حکایت از پیشی گرفتن تولید از نیاز بازار دارد.
سرپرست دفتر امور طیور وزارت جهاد با بیان اینکه صادرات مرغ در سه ماه اخیر متوقف شده بود،گفت: انعکاس این افزایش تولید باعث سقوط قیمت‌ها در بازار بوده و از بهمنماه ماهانه دو هزار تن صادر خواهد شد.

اما پرویز فروغی دبیر کانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار بیتامین گفته است اگر می‌خواهیم صادرات پایدار داشته باشیم، باید برنامه‌ریزی مدونی صورت گیرد اینگونه نیست هر زمانی که ما می‌خواهیم صادرات انجام شود واردکنندگان مرغ از ایران بر پایدار بودن آن تاکید دارند.

سید صدرالدین عظیمی نایب رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی کشور نیز معتقد است باید ماهانه 10 هزار تن گوشت مرغ صادر شود تا مازاد تولید از سطح بازار جمع آوری شود تا مرغداران دچار ضرر و زیان نشوند.

علی ابراهیی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور نیز در گفت‌وگو با خبرنگار واحد رسانه و تبلیغات بیتامین گفته است که در حال حاضر به دلیل جوجه‌ریزی‌های که در ماه‌های گذشته داشته‌ایم با مازاد تولید مواجه هستیم و لازم است مجوزهای لازم برای صادرات صادر شود تا بیش بود تولیدی از سطح بازار جمع آوری شود.

فایل های پیوست

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.