عضو هیئت رئیسه اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: لازم است برنامه ریزی بلند مدت و کوتاه مدت برای صنعت طیور داشته باشیم.
عطاالله حسن زاده عضو هیئت رئیسه اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه متاسفانه در چند سال گذشته برنامهریزی مناسبی برای صنعت طیور نداشتهایم، گفت: این عدم برنامهریزی منجر به ضرر و زیان تولیدکنندگان و از دست رفتن بازارهای صادراتی و نوسان در بازار داخلی شده است.
وی با بیان اینکه لازم است برنامه ریزی بلند مدت و کوتاه مدت برای صنعت طیور داشته باشیم، افزود: در کوتاه مدت باید برنامهریزیها در جهت به ثبات رساندن تولید و نحوه ذخیرهسازی مرغ منجمد باشد و پس از این مرحله باید به دنبال برنامهریزی بلند مدت در جهت اصلاح ساختار تولید(کاهش وزن و سن کشتار) و کاهش تولید حرکت کنیم.
عضو هیئت رئیسه اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه در شرایط فعلی که با مازاد تولید مواجه هستیم لازم است برنامهریزی در جهت ایجاد بازارهای صادراتی پایدار باشیم، عنوان کرد:با تعریف بازار منطقهای حداقل میتوانیم به تنظیم بازار کمک کنیم که متاسفانه این موضوع هنوز عملیاتی نشده است.
حسنزاده با بیان اینکه پشتیبانی امور دام توانایی جمعآوری مازاد تولید را ندارد و برای حل این مشکل لازم است به فکر بازکردن دربهای صادرات باشیم، اضافه کرد:حتی اگر بخواهیم مازاد تولید را از طریق پشتیبانی اموردام جمعآوری کنیم از یکسو منابع مالی محدودی داریم و از سوی دیگر قیمتی که برای خرید تعیین میشود حتی هزینه تمام شده تولیدکنندگان را پاسخگو نیست.
وی با تاکید بر اینکه برای پایدار ماندن تولید گوشت مرغ در کشور باید به حاشیه سود تولیدکنندگان نیز توجه شود و آنها نیز متضرر نشوند، اظهار داشت:اگر با سیاستهای اشتباه باعث دلسردی تولیدکنندگان شویم قطعا در آینده نزدیک شاهد کاهش تولید و ایجاد چالشهای جدی در تامین امنیت غذایی کشورمان خواهیم بود.