بازرس اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: قطعیهای بیش از دو تا سه ساعته برق در مناطق گرم تا ۲۰ درصد به مرغداریها خسارت وارد کرد.
به گزارش واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین، سیدحسن مهدی بازرس اتحادیه سراسری مرغداران صنعت طیور گوشتی با بیان اینکه ایران رتبه ۱۰ تولید مرغ در دنیا را داراست،گفت: تبادل نظرات در حوزههای مختلف صنعت طیور گوشتی و استفاده از نظرات کارشناسان و متولیان صنعت، تلاش در جهت شناسایی چالشها و بررسی راهکارهای برونرفت از این چالشها و استفاده از ظرفیتها به منظور ارتقا بهرهوری و سطح کیفی صنعت طیور و انتقال پیام سربازان تأمین امنیت غذایی به مسئولان کشور از جمله اهداف همایش ملی بررسی چالشها و فرصتهای صنعت طیور گوشتی است.
وی با اشاره به نقش فناوری نوین ساخت خوراک در بهرهوری صنعت طیور افزود: بررسی وضعیت بیماریهای ویروسی طیور، اهمیت صنف و روز کشتار در پرورش جوجههای گوشتی و بررسی روند اقتصادی مرغ گوشتی، بررسی مدیریت پرورش جوجههای گوشتی از جوجه کشی تا مزرعه، تجهیزات کارآمد حلقه گم شده در زنجیره مرغداریهای گوشتی، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر که قطعی برق موجب تلفات بسیاری از جوجهها به ویژه در مناطقی گرمسیر با تراکم بالا بوده است، بررسی نقش تعاونیها و تشکلها در توسعه بخش کشاورزی و صنعت یور گوشتی از محورهای همایش صنعت طیور و صنایع وابسته است.
بازرس اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور حمل و نقل استاندارد از جمله چالشهای صنعت طیور دانست و اضافه کرد: حمل استاندارد یکی از دغدغههای صنایع طیور است چراکه امروزه جوجه یکروزه با شرایط نامساعد حمل میشود که همین امر منجر به تلفات شده است.
وی با بیان اینکه استانداردسازی ماشینهای حمل در راستای ارتقای بهره وری در حال بررسی است، افزود: در حوزه استانداردسازی مذاکرات انجام شده و چالش صنعت طیور در حوزه حمل غیر استاندارد اعلام شده است. براین اساس مطالعات در حوزه استانداردسازی حمل در حال انجام است و نتایج مطالعات به عنوان پایلوت در مرغداریهای استان کرمان اجرایی میشود.
مهدی با بیان اینکه ۱۰ هزار مرغداری کشور طی سه سال آینده از انرژی های تجدید پذیر استفاده خواهند کرد، عنوان کرد: قطعیهای اخیر برق و گاز و سوخت مرغداریها تلفات زیادی به مرغداریها وارد می کرد به طوری که قطعیهای بیش از دو تا سه ساعته برق در مناطق گرم تا ۲۰ درصد به مرغداریها خسارت میزد.
بازرس اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: در صورت قطعی برق سهم انرژی در هزینه مرغداری ها ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش می یابد که براین اساس اگر از همین الان به فکر استفاده از انرژی های نو نباشیم در چند سال آینده دچار بحران خواهیم شد.
به گفته او، وزارت جهادکشاورزی هم پیگیر تخصیص اعتبار برای مجهز سازی مرغداری های کشور به انرژی های تجدیدپذیر و خورشیدی است.
لازم به ذکر است، نخستین همایش بررسی چالش ها و فرصت های مرغداران گوشتی ایران فردا 21 آذر در نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب با حضور مسئولان کشاورزی و نمایندگان مجلس برگزار می شود.