مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور توضیحاتی درباره اضافه دریافتیها از مرغداران در تحویل جوجه یکروزه از سوی این اتحادیه ارائه کرد.
به گزارش واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین، علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفت وگوی مشروح، با بیان اینکه، پرورش طیور گوشتی یکی از فعالیت های مهم اقتصادی کشور است که خوشبختانه در چند سال گذشته از نظر کمی و کیفی توسعه خوبی پیدا کرده است، گفت: این صنعت به گونه ای توسعه یافته که جوابگوی تامین امنیت غذایی 80 میلیون نفر از هموطنانمان است.
وی با تاکید براینکه گوشت مرغ امروز به مهم ترین منبع اصلی تامین پروتئین حیوانی در کشور تبدیل شده است، ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز در حال حاضر گوشت مرغ جز ارزانترین منبع پروتئینی کشور به حساب می آید و صدرصد هم از سوی بخش خصوصی تولید می شود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه با ظرفیتی که صنعت طیور پیدا کرده است، تولید سالانه 3 میلیون تن گوشت مرغ را می توانیم داشته باشیم، افزود: حتی مازاد بر نیاز کشور گوشت مرغ تولید میشود و قابلیت صادرات هم داریم، اگر این صنعت به خوبی مدیریت شود یک پویایی خوبی در اقتصاد کشور ایجاد میشود.
ابراهیمی درباره سرانه مصرف مرغ در کشور، توضیح داد: سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور ما نسبت به سایر کشورها بالاتر است دلیل این موضوع هم ارزان بودن آن است که سرانه را رو به افزایش برده است.
وی با تاکید براینکه علیرغم اینکه بخش غیردولتی تولید کننده است اما این کالا تبدیل به کالای سیاسی شده است، عنوان کرد: دولتهای مختلف همواره تلاش داشتهاند در روند تولید و قیمت این محصول دخالت داشته باشند در چند سال گذشته مشکل و چالش اصلی صنعت طیور همین قیمتگذاری دستوری بوده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه در صنعت طیور سه نهاده اصلی باید وجود داشته باشد که تولید صورت گیرد، اضافه کرد: این نهادهها جوجه یکروزه، کنجاله سویا و دانه ذرت است که هرکدام از اینها به نوعی در اختیار دولت است که این موضوع باعث شده که تولیدکنندگان و سرمایهگذاران بخش طیور نتوانند برای خودشان برنامهریزی لازم برای آینده داشته باشند و بدانند برگشت سرمایه و سود آنها چه زمانی و چه میزان خواهد بود.
ابراهیمی تصریح کرد: خوشبختانه در بحث تامین کنجاله سویا و ذرت در حال حاضر مشکلی نداریم ولی در بحث قیمت جوجه یکروزه با گرانی آن مواجه هستیم که تاثیر مستقیمی بر قیمت محصول نهایی که همان گوشت مرغ است داشته است.
وی درباره گرانی جوجه یکروزه در چند روز گذشته، گفت: به دلیل اینکه تقاضا برای جوجه ریزیها افزایش یافته است قیمتها نیز افزایشی شده است، این نکته را باید در نظر داشت که عرضه جوجه یکروزه را نمی توان براساس تقاضا افزایش داد چون اولا زیرساخت های لازم را نداریم و ثانیا اگر حجم بالایی جوجه یکروزه تولید کنیم قیمت محصول نهایی که همان گوشت مرغ است کاهش پیدا میکند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه باید جوجه ریزیها مدیریت شود، اظهار کرد: این مدیریت هم باید از سوی صنف مربوط به صنعت طیور انجام شود نه اینکه دولت در این موضوع دخالت داشته باشد.
ابراهیمی تصریح کرد: صنف باید تصمیم بگیرد که جوجهریزی چه میزان و چه عددی باشد، اما متاسفانه در چند سال گذشته این اعداد و ارقام از سوی دولتیها تعیین میشود برخی از اقداماتی که دولتها انجام میدهند باعث شده که صنعت طیور از دسترس تولیدکنندگان خارج شود.
وی درباره دریافت وجه اضافی 2هزار و 900تومانی از مرغداران در تحویل جوجه یکروزه به مرغداران، گفت: اتحادیه برای اینکه مشکلات مرغداران را در زمینه جوجه یکروزه کاهش دهد و قیمت این محصول را که به 30هزار تومان رسیده بود را قدری متعادل کند یک اقدامی انجام داد و آن این بود که تفاهم نامهای را با انجمن جوجه یکروزه برای دریافت 10 درصد از تولید جوجه با کیفیت مرغ مادریها منعقد کرد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور ادامه داد: طبق توافق اتحادیه و انجمن قرار است 10 درصد جوجههای حاصل از سیکل اول که بهترین کیفیت را دارد با قیمت 24 هزار تومان از مرغ مادریها تحویل بگیریم و به مرغداران و پرورش دهندگان بدهیم.
ابراهیمی افزود: اما جریان اضافه دریافتیها این است که یک عدد اضافی از مرغداران زمان واریز وجه دریافت می شود تا پس از تحویل جوجه و مشخص شدن عدد نهایی و گرفتن فاکتور هر مبلغ اضافی که دریافت شده را به خریداران بازگردانده شود.
وی با بیان اینکه زمان بارگیری جوجه نمی شود حسابداری انجام داد، توضیح داد: به همین دلیل 10 درصد به آن قیمت 24 هزار تومان بعلاوه بیمه اضافه شده که پس از فاکتور شدن نهایی و کسر مبالغ اضافه دریافتیها به خریداران بازگردانده می شودـ
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره پیشنهادها برای مدیریت جوجهریزی ها، عنوان کرد: حداقل باید فاصله جوجهریزیها را منطقی کنیم، تعداد تقاضاها را مدیریت کنیم، سقف روزانه و تراکمی در نظر بگیریم.
ابراهیمی درخصوص نقش کم رنگ اتحادیه و تشکلهای صنعت طیور در تصمیم گیریها برای این صنعت، افزود: واقعا نمی شود که یک جریان اقتصادی را تولیدش و همه زحماتش را یک بخش بکشد و تمام تصمیماتش در جای دیگر گرفته شود و به تولید کننده دیکته شود.
وی تصریح کرد: امروز هیچ یک از تشکلهای مرتبط با صنعت طیور نه در صدور مجوزها، نه در صدور پروانههای تاسیس، نه تخصیص کنجاله سویا و دانه ذرت و نه برنامه جوجه یکروزه دخالت داده نمی شوند که این آسیب زا است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار به بهانه اینکه سویا و ذرت ارز ترجیحی دریافت می کنند به خودش اجازه می دهند در تمام شئونات صنعت طیور دخالت کند، گفت: وقتی قیمتها کاهشی میشود هیچ اقدامی انجام نمیشود اما کافیست قیمتها قدری افزایشی شود سریعا قیمت ثابت در نظر گرفته می شود و به سامانهها هم دستور داده میشود بیشتر از این عدد ثبت نکنند و با قیمت بالا برخورد شود.
ابراهیمی اظهار داشت: در استانی هم اگر قیمت 2 تا 3 هزار تومان بالا میرود سریعاً جلسه شورای تامین تشکیل میدهند و استانداران و مدیران مربوطه به خودشان این اجازه را میدهند تردد مرغ بین استانها را ممنوع کنند و به سامانهها اجازه ثبت بالاتر از یک قیمت ثابت را نمی دهند.