• 66
  • 49 مرتبه
  • 13 آذر 1403

تولیدکنندگان برای بقای خود واقعاً معجزه کرده‌اند/صنعت طیور  پر ریسک است

تولیدکنندگان برای بقای خود واقعاً معجزه کرده‌اند/صنعت طیور پر ریسک است

مدیرعامل زنجیره تولید گوشت مرغ پیگیر معتقد است تصمیمات خلق‌الساعه و قیمت‌گذاری دستوری آسیب‌های جدی به صنعت طیور وارد کرده است.

افشین اردلان مدیرعامل زنجیره تولید گوشت مرغ پیگیر در گفت‌وگو با خبرنگار واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین، با بیان اینکه قیمت‌گذاری دستوری در چند سال گذشته لطمات و آسیب‌های زیادی به صنعت طیور وارد کرده است، گفت: دولت باید وظیفه برنامه‌ریزی و قیمت‌گذاری‌ها را به تشکل‌ها و انجمن‌ها و اتحادیه‌ها بسپارد و ایجاد فضای سالم و بستر لازم را برای تولید بیش از پیش فراهم کند.

وی با تاکید بر اینکه صنعت طیور یکی از صنعت‌های پرریسک در کشورمان است، ادامه داد: با توجه به اینکه تولید گوشت مرغ سیکل زمان‌بری دارد باید برای تولید برنامه‌ریزی صورت گیرد و برای حل مشکلات، آمار جوجه و مرغ مورد نیازکشور را در طی سال به تولید‌کنندگان اعلام کنند و به آنها به اندازه کافی زمان دهند تا بتوانند که آنچه مدنظر دولت مردان است را به بهترین کیفیت و نازل ترین قیمت تولید کنند.

مدیرعامل زنجیره پیگیر تصریح کرد:اگر هم‌‌اکنون به شکل عملی برای زنجیره تولید، تصمیم به جوجه‌ریزی داشته باشیم، این بدان معناست که برای 8 تا 9 ماه آینده باید هزینه کنیم بدین شکل که بعد از 6 ماه اولین تخم مرغ نطفه دار، تولید و بعد از 21 روز اولین جوجه، سر از تخم خارج می‌کند تا جوجه بعد از حدود 2 ماه در فارم‌ها تبدیل به مرغ گوشتی شده و در کشتارگاه فرآوری و برای بازار آماده می‌شود.

اردلان عنوان کرد: کاری که در صنعت طیور انجام می‌شود، سرمایه‌گذاری سنگین، پرریسک و پرخطری برای 9 ماه آینده است، آن هم در وضعیت کنونی کشورمان که از فردا آگاهی نداریم که قرار است چه اتفاقاتی رخ دهد. 

وی با تاکید بر اینکه جوجه بعد از حدود دو ماه در فارم‌ها تبدیل به مرغ گوشتی شده و برای بازار آماده می شود، افزود: حساسیت کار در زنجیره تولید مرغ بالاست و ‌با تنش‌های موجود، اجازه داده نمی شود که روند تولید با توانمندی بخش خصوصی به یک روند کم تنش تبدیل شود و با تصمیمات خلق‌الساعه و عجولانه برای حل مشکلات مقطعی منجر به تنشهای سینوسی در تولید می‌شود که انگیزه تولیدگان را کاهش می‌دهند و باعث می‌شوند که جوجه‌ریزی بعدی انجام نشود که تبعات آن  7 تا 8 ماه دیگر دوباره خود را نشان می‌دهد در حالی‌که اگر به بخش خصوصی با نگرش بازوی توانمند دولت اعتماد کنند، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

مدیرعامل زنجیره تولید گوشت و مرغ پیگیر با بیان اینکه ‌هزاران دغدغه و چالش در رابطه با تولید وجود دارد، توضیح داد: با یک اتفاق چالش‌های تولیدکننده ‌برای مواداولیه، کمبود ذرت، کمبود کنجاله سویا، کمبود تک ویتامین‌ها، کمبود اسیدهای آمینه و هزاران دغدغه دیگر شروع می‌شود و تا همین جا هم تولیدکنندگان برای بقای خود واقعاً معجزه کرده‌اند.   

اردلان درباره تصمیمات خلق‌الساعه درباره صادرات، اظهار کرد:اگر روزی هم درهای صادراتی به روی ما باز شود، به‌دلیل سربارهای غیرقابل پیش‌بینی که به بخش تولید اضافه شده است، از قیمت رقابتی محروم شده و نهایتاً عملکرد دلخواهی برای رقابت نخواهیم داشت.

فایل های پیوست

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.