• 155
  • 89 مرتبه
  • 07 اسفند 1403

نگران ورشکستگی تولیدکنندگان هستیم/صادرات مرغ باید پایدار باشد

نگران ورشکستگی تولیدکنندگان هستیم/صادرات مرغ باید پایدار باشد

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی کشور گفت:با احتساب جوجه‌ریزی ماه‌های اخیر نگرانی ورشکستگی مرغداران هستیم.

به گزارش واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین، محمدعلی کمالی سروستانی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت‌وگویی با بیان اینکه در دی ماه 160و در بهمن ماه 157 میلیون قطعه جوجه‌ریزی صورت گرفته است، گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که میزان جوجه ریزی اسفندماه نیز به بالای ۱۵۰ میلیون قطعه برسد که با احتساب جوجه‌ریزی ماه‌های اخیر نگرانی ورشکستگی مرغداران هستیم.

وی نیاز ماهانه بازار داخل را 250 هزار تن اعلام کرد و افزود:با حجم جوجه‌ریزی‌های که صورت گرفته تولید ماهانه مرغ گرم به حدود ۲۸۰ تا ۲۹۰ هزارتن رسیده است و با توجه به  مازاد تولیدی که داریم باید تمهیداتی در راستا کاهش زیان مرغداران اتخاذ شود.

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه میانگین قیمت مرغ زنده اکنون بین 54 تا 55 هزار تومان است که با توجه هزینه‌های تولید مرغداران در عرضه محصول خود 16 تا 17 هزار تومان متضرر می‌شوند، ادامه داد: با احتساب قیمت‌های که در حال حاضر بر بازار مرغ حاکم است تولیدکنندگان ماهیانه حدود 2.2 همت ضرر و زیان می‌دهند.

کمالی سروستانی با تاکید براینکه علی رغم آنکه در تمامی کالا‌ها افزایش روزانه قیمت‌ها را داریم، اما در خصوص مرغ نه تنها افزایشی نداشتیم، بلکه روند کاهشی بوده است که ادامه تولید با روند فعلی برای مرغداران امکان پذیر نیست، عنوان کرد: در  حال حاضر نیز با توجه به پتانسیل تولید و میزان جوجه ریزی‌های اخیر، نگران بازار و مصرف مرغ ایام پایانی سال و ماه رمضان نیستیم و عمده نگرانی ما تولیدکنندگان هستند که دچار ضرر و زیان هنگفت شده‌اند.

وی راهکار فعلی جمع آوری مازاد تولید را صادرات به منظور پایداری تولید بیان کرد و گفت: براساس برنامه وزارت جهاد افزایش جوجه ریزی‌ها همراه با صادرات بود به طوریکه قرار شد ماهانه ۱۰ میلیون قطعه از میزان ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در ماه صادر شود که متاسفانه این موضوع به رغم پیگیری‌های مکرر برای مدت زمان ۲.۵ تا ۳ ماه متوقف ماند و اخیرا مجوز جزئی در حد ۵ هزارتن صادر شده که عملا تاثیری در بازار نخواهد داشت.

کمالی بابیان کرد:بازار صادرات را باید به طور مداوم داشته باشیم چراکه منجر به ثبات قیمت، پایداری تولید، ایجاد ارزآوری و حضور محصولات ایرانی در بازارهای منطقه  شود. 

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با احتساب مجوز اخیر، تا پایان سال میزان صادرات به ۲۵ هزارتن می رسد، همچنین مقرر شده ۲ برابر میزان صادرات، ۲ برابر آن را با قیمت مصوب در اختیار پشتیبانی امور دام قرار دهیم.
 

فایل های پیوست

{{Media:AttachFiles}}
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.