نایب رئیس کانون انجمن مرغداران گوشتی کشور گفت:حجم بالای جوجهریزیها منجر به هدر رفت یارانه واردات نهادههای دامی میشود.
به گزارش واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین، حبیب اسدالله نژاد نایب رئیس کانون انجمن مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه میزان تولید در کشورما باید متناسب با نیاز بازار باشد، گفت: از یکسو کاهش تولید منجر به ضرر و زیان مصرف کنندگان و از سوی دیگر با افزایش تولید، واحدهای مرغداری دچار آسیب می شوند؛ بنابراین تولید باید هوشمندانه صورت گیرد تا مشکلی برای تولیدکننده و مصرف کننده رخ ندهد.
وی ادامه داد:با توجه به پرداخت یارانه به نهاده های دامی، این حجم تولید مازاد بر نیاز کشور است که منجر به هدررفت ارز واردات نهادههای دامی می شود که به نظر می رسد مدیریت تولید صورت نمی گیرد و به شکلی عمل می شود که تولید دچار آسیب میشود.
اسدلله نژاد با اشاره به حجم تولید ۱۶۰میلیون قطعه در ماه، افزود: در شرایطی که تخم مرغ نطفه دار و نهادهها با ارز دولتی وارد می شود و تولیدکننده بامازاد جدی روبرو است عملا با سیاست جوجه ریزی با حجم بالا به تولیدکننده آسیب میزنیم.
وی با اشاره به هدررفت یارانه دولت برای واردات بیان کرد: جوجه ریزی ماهانه ۱۶۰ میلیون قطعه مازاد بر نیاز است، درحالیکه نیازی به این حجم تولید نیست چراکه ۹۰ در صد نهاده وارداتی است حداکثر نیاز جوجه ریزی ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه و ایام پایانی سال حداکثر ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون قطعه است.
نایب رئیس کانون انجمنصنفی مرغداران گوشتی عنوان کرد: بنابر آمار سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن مرغ در کشور مصرف می شود، درحالیکه میزان تولید بیش از این رقم و معادل ۳ میلیون تن است، اما اکنون کمتر از این میزان تولید می شود.