قیمت‌گذاری دستوری برنامه‌ریزی تولید را دچار مشکل می‌کند

علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفت‌وگویی با بیان اینکه هم اکنون نرخ مصوب هرکیلو مرغ ۷۳ هزار تومان است، گفت: نرخ به گونه‌ای تعیین شد که اگر تا ۷ درصد قیمت نهاده تغییر داشت، این نرخ باید ثابت بماند و در صورت نوسان بیشتر، تغییرات متناسب با آن باید داشته باشیم.

قیمت دستوری تولید کنندگان را متضرر می‌کند/مصرف کنندگان از جهان دیگر نیامده‌اند

وی ادامه داد: امسال قیمت کنجاله سویا از ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان به ۲۰ هزار و ۳۰۰ تومان افزایش پیدا کرد که براین اساس نرخ تمام شده تولید افزایش یافته است.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه یکی از مشکلات ما اصرار بر قیمت‌های مصوب است، افزود: قیمت دستوری، برنامه ریزی را برای تولید دچار مشکل می‌کند به طوریکه نرخ کنونی ۷۸ هزار تومان به تولید کننده آسیب می‌زند، لذا هرکیلو مرغ گرم برمبنای هزینه های تولید باید حدود ۸۵ تا ۸۶ هزار تومان باشد.

ابراهیمی با بیان اینکه ظرفیت جوجه ریزی ما تا پایان سال بی سابقه است، گفت: تاکنون سابقه ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه ریزی را نداشته ایم.

وی ادامه داد: با توجه به حجم بالای تولید، خرید مرغ توسط پشتیبانی امور دام به منظور ذخایر استراتژیک یا زمینه سازی برای صادرات به منظور مدیریت بازار باید انجام شود تا مرغدار دچار آسیب نشود.

ابراهیمی با بیان اینکه نیازی به واردات مرغ نداریم، گفت: خرید حمایتی مرغ، عدم عرضه گوشت منجمد در بازار و همچنین عدم واردات مرغ گرم می‌تواند بازار را به تعادل برساند، در غیراین صورت واردات مرغ گرم و توزیع مرغ منجمد آسیب جدی به تولید داخل می‌زند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری آسیب به تولید داخل می‌زند، گفت: در حال حاضر اصلی‌ترین راهکار برای تنظیم بازار خروج اقتصاد از فضای رانتی و دخالت دولت در امر قیمت گذاری دستوری است و به عبارتی آزادسازی صنعت طیور و قیمت گذاری بر مبنای مکانیزم عرضه و تقاضا راهکار اساسی برای جلوگیری از نوسانات قیمت محسوب می‌شود.

وبلاگ آشپزی با بیتامین را اینجا ببینید: