کیوان لشگری مدیرعامل شرکت تعاونی مرغداران استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین، با بیان اینکه با وضعیت ایجاد شده برای صنعت مرغداری قطعا در 6 ماه آینده تبدیل به وارد کننده مرغ خواهیم شد، گفت: استمرار تولید درهر صنعتی نیازمند ایجاد سود برای تولیدکننده است که متاسفانه در صنعت طیور در حال حاضر این اتفاق رخ نمیدهد.
جوجهریزی 136 میلیون قطعهای در فروردین+جدول
وی با بیان اینکه سال گذشته قیمت مرغ زنده 58 هزار تومان بود اما در ابتدای امسال این قیمت به 50 تا 52 هزار تومان رسیده است، ادامه داد: قیمت مرغ کشتار شده نیز در چند روز گذشته حال و روز بهتری نسبت به مرغ زنده نداشته که این موضوع باعث شده انگیزه تولیدکنندگان برای ادامه فعالیت هر روز کمتر از روز گذشته شود.
این کارشناس صنعت طیور تصریح کرد: در ابتدای سال دولت حقوق کارگران را 30 درصد افزایش داد و به ماند که کرایه حمل و نقل و سایر هزینهها از جمله دارو و واکسن نیز افزایش چشمگیری داشته است اما شاهد هستیم که مرغ زنده از 62 هزار تومان به 50 هزار تومان رسیده است بدون اینکه دولت بخواهد نرخهای مصوب را تغییر دهد.
لشگری با انتقاد از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در بحث افزایش جوجهریزیها، عنوان کرد: با برآوردهای که انجام شده است نیاز کشور با 110 تا 120 میلیون قطعه جوجهریزی در ماه برطرف خواهد شد، اگر سرانه مصرف مرغ سالانه را 30 کیلو در نظر بگیریم ماهیانه میانگین 2 و نیم کیلو مرغ نیاز است که با 110 میلیون جوجه ریزی میتوان این نیاز را تامین کرد.
وی با تاکید بر اینکه اصرار وزارت جهاد به خصوص آقای وزیر جهاد در زمینه افزایش جوجهریزیها به 150 تا 170 میلیون قطعه منطقی نیست، اظهار کرد:عدد مصرف ماهیانه مرغ در کشور مشخص است مثلا در فصل بهار و تابستان مصرف مرغ به شدت کاهش پیدا میکند اما در اواخر فصل زمستان به خصوص ماه پایانی سال و ایام مبارک رمضان مصرف افزایش پیدا میکند که با برنامهریزی مشخص میتوان بازار مصرف را با همان عددی که اعلام کردم تنظیم کرد.
مدیرعامل شرکت تعاونی مرغداران استان قزوین با بیان اینکه قیمتگذاری دستوری امروز تبدیل به چالش جدی در صنعت طیور شده است، گفت: مکانیزم عرضه و تقاضا باید بازار را تنظیم کند در هیچ دورهای چه زمانی که قیمت مرغ افزایشی بود یا زمانی که کاهشی شده است قیمتگذاری دستوری نتوانسته بازار را تنظیم کند و این سیاست، سیاستی شکست خورده است.