علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفتوگو با خبرنگار واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین با بیان اینکه با توجه به روند رشد تولید مرغ نسبت به مدت مشابه سال قبل، کماکان شاهد پایین بودن قیمت مرغ زنده هستیم که امیدواریم این روند استمرار نیابد، گفت: با توجه به افزایش جوجهریزیها در حال حاضر عرضه مرغ گرم بر مصرف غلبه پیدا کرده است،همین امر منجر به روند کاهش قیمت مرغ زنده در بازار شده است.
گزارش/6 خواسته صنعت طیور از دولت چهاردهم
وی با بیان اینکه بنابر آمار طی ماه های اخیر ۱۴۵ تا ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که براین اساس تولید مرغ کشور مازاد بر نیاز است، ادامه داد: بنابر آمار از مجموع جوجه ریزی تیرماه حداقل ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزارتن مرغ گوشت مرغ تولید میشود که همین مقدار ۱۰ درصد مازاد بر مصرف کشور است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور تصریح کرد: هم اکنون قیمت هرکیلو مرغ زنده به زیر ۵۵ هزارتومان رسیده است که براین اساس واحدهای تولیدی ما در مسیر زیان هستند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با اعلام اینکه از ابتدای سال ۸ هزارتن مرغ توسط اتحادیه و حدود ۵ هزارتن توسط زنجیرهها به بازارهای هدف صادر شده است، درحالیکه مدت مشابه سال قبل واردکننده مرغ بودیم، عنوان کرد:حجم صادرات توسط اتحادیه و زنجیرهها نتوانست بر افزایش قیمت مرغ اثر بگذارد و مازاد تولید را جمع کند.
ابراهیمی با تاکید براینکه صادرات سیاست دستوری نیست، از این رو در بازارهای هدف باید بازارسازی انجام شود و مهمترین فاکتور در خصوص صادرات رقابت پذیری کالاست، اظهار کرد:با توجه به آنکه حجم مازاد تولید مرغ کشور از نیاز عراق بالاتر است، از این رو با ارائه قیمت مناسب و ارتقای کیفیت باید بتوان وارد دیگر کشورها شد و بازار را از دست رقبا خارج کرد که این امر در تعادل بازار و اقتصادی شدن قیمت مرغ در بازار داخل تاثیر بسزایی دارد.
وی ادامه داد: صادرات مسئله ای کاملا بازرگانی و بین المللی است، براین اساس بازار هدف را باید از قبل شناسایی کرده باشیم. این درحالی است که در شرایط کنونی به رغم آنکه بازرگانان مجوز گرفتند، اما تنها بازار صادراتی عراق است که به سبب محدودیت گنجایش این کشور به بازارهای دیگر نیاز داریم.