علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفتوگو با خبرنگار واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین، با اشاره به نشست اخیر اعضای این اتحادیه با وزیر جهاد کشاورزی، گفت: در این جلسه در 5 محور بحثهای از سوی اعضای هیئت مدیره اتحادیه مرغداران مطرح شد.
کشتارگاهها فریادرسی ندارند/قیمت منطقی مرغ 90 هزار تومان است
وی اولین بحث مطرح شده را اعلام آمادگی اتحادیه برای برعهده گرفتن برخی امور اجرایی صنعت طیور عنوان کرد و افزود:دومین بحثی که در این جلسه مطرح شد، درباره تصمیمگیری مناسب در جهت صادرات مازاد تولید گوشت مرغ بود، با توجه به اینکه وارد فاز صادراتی شدهایم، باید در این مسیر تصمیمات مناسبی اتخاذ شود تا ثباتی در این زمینه حاکم شود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه سومین بحث درباره عدم مداخلات دستگاههای استانی و شهرستانی در روند تولید و عرضه گوشت مرغ بود، ادامه داد: مهمترین بحثی که در جلسه با وزیر مطرح شد، بحث سامانههای متعددی است که در مسیر صنعت طیور ایجاد شده است و در آن جلسه ما خواستار یکپارچهسازی این سامانهها شدیم.
ابراهیمی تصریح کرد:موضوع دیگری که اعضای اتحادیه در جلسه با نوری قزلجه مطرح کردند بحث اطمینان از تامین جوجه یکروزه، ذرت و سویا از سوی اتحادیه بود.
وی با اعلام اینکه در جلسه با وزیر درباره افزایش قیمت مرغ زنده و کشتار شده بحثی انجام نشد، عنوان کرد:متاسفانه در چند سال اخیر روال تعیین قیمت مرغ اینگونه بوده که دولت یک نرخی را تعیین میکند و مدتها بر روی آن تکیه میکند، این در حالی است که نرخ عوامل تولید به مانند،کارگر،انرژی،نهادهها و دارو و واکسن همواره متغییراست در این زمینه پیشنهاد اتحادیه این است که دولت هر سه ماه یکبار و با هماندیشی اتحادیهها و تشکلهای مرتبط با صنعت طیور به آنالیز قیمتها بپردازد، تا تولیدکنندگان دچار ضرر و زیان نشوند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با اعلام اینکه میانگین مرغ زنده در حال حاضر بین 61 تا 64 هزار تومان است، اضافه کرد: با آنالیزی که در چند روز گذشته انجام دادهایم، قیمت تمام شده مرغ زنده همین میزان است و اگر مرغداران بخواهند پائینتر از این عدد محصول نهایی خود را عرضه کنند قطعا وارد ضرر میشوند.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه در چند روز گذشته افزایش قیمت جوجه یکروزه باعث افزایش هزینههای تولید مرغ زنده شده است، ادامه داد: اتحادیه مرغداران گوشتی بر این اعتقاد است که باید یک همفکری بین ما و انجمن جوجه یکروزه ایجاد شود تا علاوه بر حفظ مزارع مرغ مادر جوجه یکروزه با قیمت مناسب به دست تولیدکنندگان برسد.
وی با تاکید بر اینکه دستگاههای نظارتی نیز باید توجه بیشتر و نظارت بیشتری بر عرضه جوجه یکروزه داشته باشند، گفت:دولت نباید اجازه بدهد که تعداد تخممرغهای خوابانده شده برای تولید مرغ مادر کاهش پیدا کند که در این زمینه نیز باید تمهیدات لازم اندیشیده شود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور اظهار داشت:البته اتحادیه نیز موافق کاهش قیمت جوجه یکروزه به حدی که مجموعههای مرغ مادر دچار ضرر و زیان شود نیست، بلکه اعتقاد داریم باید یک قیمت منطقی و متعادل برای این محصول که نقش مهمی در قیمت نهایی مرغ زنده دارد، مصوب شود.