پرویز فروغی دبیر کانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور در گفتوگو با خرنگار واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین، با بیان اینکه در مرداد ماه بیش از 140 میلیون قطعه جوجهریزی در مرغداریهای سراسر کشور انجام شد، گفت: روند تولید در حال حاضر خوب است و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
واردات یک کیلو گرم مرغ هم درست نیست
وی با بیان اینکه فصل گرما و قطعی برق تاثیر مضاعفی بر راندمان مرغداریها گذاشته و تلفات را بالا برده است، ادامه داد: قطعی چند نوبته برق در طول روز، چالشهای زیادی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است، این درحالی است که سال گذشته بخشنامهای داشتیم که برق مرغداریها نباید قطع شود.
دبیر کانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور با بیان اینکه در حال حاضر قیمت میانگین مرغ زنده حدود 56 تا 60 هزار تومان است، افزود: با قطعی برق، افزایش هزینهها و گرانی ذرت در چند روز گذشته، قیمت نهایی یک کیلوگرم مرغ زنده بیش از 64 هزار تومان است و مرغداران با قیمتهای فعلی همچنان در ضرر و زیان هستند یا حداقل اینکه سربهسر هستند.
فروغی با اعلام اینکه زمزمههای درباره افزایش قیمت ذرت و سویا به گوش میرسد، عنوان کرد: با قیمتهای فعلی تولید صرفه اقتصادی ندارد، در این شرایط اگر بخواهیم تغییری در قیمت این محصولات داشته باشیم باید منتظر کاهش شدید تولید و عرضه باشیم.
وی با بیان اینکه یکسال است تغییری در قیمت مرغ زنده و کشتار شده صورت نگرفته است و تولیدکنندگان با مشقتها و سختیهای فراوانی خود را سرپا نگه داشتهاند، تصریح کرد:امیدواریم با استقرار دولت و وزیر جهاد جدید، گشایشی در زمینه قیمت مرغ ایجاد شود و بازنگری در این زمینه صورت گیرد.
دبیرکانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور با تاکید بر اینکه وزیر جهاد باید فکری هم برای قیمتگذاری دستوری داشته باشد، اظهار کرد: قیمتگذاری دستوری امروز چالش اصلی تولیدکنندگان است زمانی که قیمتها کاهشی میشود مرغداران ضررهای میلیاردی میدهند و هیچ دستگاه یا فردی به دنبال جبران این خسارت نیست، اما زمانی که قیمتها افزایشی میشود بگیر و ببندها شروع میشود و تولیدکنندگان را با کوچکترین خطای به تعزیرات معرفی میکنند.
فروغی با بیان اینکه قیمتگذاری دستوری در صنعتی که هزینههای آن کمر تولیدکنندگان را خم کرده است محلی از اعراب ندارد، گفت:زمانی که قیمت مصوب مرغ 58 هزار تومان بود و تولیدکنندگان مرغ خود را 49 هزار تومان یعنی 10 هزار تومان زیر قیمت مصوب عرضه میکردند، آیا فرد یا دستگاهی آمد و اعلام کرد ضرر و زیان تولیدکنندگان را پرداخت میکند.
وی اظهار کرد:در انتظار استقرار وزیر جدید و معرفی معاونان و مدیرکلهای مرتبط با حوزه صنعت طیور هستیم تا جلساتی را برگزار کنیم تا بتوانیم برخی مشکلاتی که گریبان صنعت گرفته را منتقل کنیم و برای آن راهکاری پیدا کنیم.