ستکاوا معضلی برای تولیدکنندگان؟!

خانم مهندس زهره ترخاصی مدیر بازرگانی و فروش گوشت مرغ شرکت بیتامین استرآباد در گفت‌وگو با خبرنگار واحد رسانه این شرکت، با انتقاد از مشکلات موجود در سامانه ستکاوا، گفت: سامانه ستکاوا بر اساس مرغ زنده خریداری شده برای کشتار ، درصدی که باید مرغ گرم در سطح استان و میدان بهمن تهران توزیع شود را اعلام می‌کند.

ستکاوا قانونی نیست/نیازی به راه‌اندازی سامانه‎‌های متعدد نبود+فیلم

وی با بیان اینکه زمان تعیین سهمیه‌ها از سوی سامانه حدود ساعت 5 بعدازظهر است، ادامه داد: براساس زمان تعیین شده از سوی سامانه، معمولاً برنامه تولید در کشتارگاه بین ساعت 12 تا 1 بعدازظهر است.

مدیر بازرگانی و فروش گوشت مرغ بیتامین با بیان اینکه طبق سهمیه تعیین شده مرغ کشتار شده برای فروش در سامانه قرار داده می‌شود، افزود: البته برای ارسال مرغ کشتار شده به میدان بهمن تهران و سطح استان برنامه‌ریزی‌های در جهت هماهنگی با خریدار و خودرو حمل بار نیز باید انجام شود.

ترخاصی با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی در سامانه ستکاوا متغییر بودن سهیمه‌بندی‌ها برای ارسال به میدان بهمن تهران و توزیع در سطح استان است، عنوان کرد:مسئولان بدون توجه به مشکلات تولیدکنندگان تنها بر اساس نیاز بازار میزان درصد سهمیه‌ها را تعیین می‌کنند که این موضوع چالش‌های را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.

وی اظهار داشت: نتیجه این متغییر بودن باعث ایجاد مشکلاتی همچون کمبود و یا باقی ماندن مرغ عرضه شده، می‌شود که مسئولان وزارت جهاد کشاورزی باید فکری برای حل مشکلات داشته باشند.

مدیر بازرگانی و فروش مرغ شرکت بیتامین تصریح کرد: به این سردرگمی ایجاد شده در سامانه ستکاوا مشکلاتی همچون لغو ارسال بار به میدان بهمن تهران را هم باید اضافه کرد که در این صورت بازهم شرکت تولیدکننده متضرر می‌شود، یا اینکه در برخی مواقع تولید در کشتارگاه به گونه‌ای می‌شود که برای ارسال به سطح استان و میدان بهمن تهران با کمبود بار مواجه می‌شویم.

ترخاصی با بیان اینکه موانع و مشکلات سامانه ستکاوا باعث ایجاد چالش‌های در بحث فروش شرکت‌ها شده است، گفت: در برخی مواقع برای عرضه مرغ  در میدان بهمن تهران و سطح استان مجبور می‌شویم بار مشتریان ثابت خود را لغو کنیم که این خود باعث ایجاد چالش برای شرکت می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات اصلی سامانه ستکاوا عدم فروش مرغ عرضه شده در این سامانه است، ادامه داد: به طور مثال در یک روز حدود 15 تن مرغ در سامانه برای عرضه داخل استان قرار داده شده است اما تنها یک تن آن به فروش می‌رسد، حالا تولید کننده ساعت 10 شب به این مشکل برمی‌خورد که چگونه بار خود را با مشکلات فراوانی همچون بحث حمل و نقل به فروش برساند و یا اینکه در کشتارگاه دپو کند که اینهم مشکلات خاص خودش را دارد.

مدیر بازرگانی و فروش مرغ شرکت بیتامین با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای فروش در سامانه ستکاوا برای تولیدکنندگان تبدیل به معضل اساسی شده است، تصریح کرد: قرار بر این بود اگر مرغ عرضه شده در سامانه ستکاوا به فروش نرسید شرکت پشتیبانی امور دام با شرایط خاص آن را خریداری کند که این اتفاق هم رخ نمی‌دهد، شما تصور کنید ساعت 10 شب بنده با چه کسی تماس بگیرم و مشکل خود را بگوییم.

ترخاصی گفت: لازم است تا مسئولان راهکاری به تولیدکنندگان جهت حل مشکلات سامانه ستکاوا ارائه کنند و آنها را از سردرگمی که ایجاد شده دربیاورند.

وبلاگ آشپزی با بیتامین را اینجا ببینید: