احتمال معدوم‌سازی جوجه یکروزه در آذرماه

سید مهدی پور سمر مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه طیور کشور در گفت‌وگو با خبرنگار واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین با بیان اینکه حال صنعت طیور در حال حاضر خوب نیست، گفت: اگر با این وضعیت پیش برویم در آذرماه دوباره شاهد معدوم‌سازی جوجه یکروزه خواهیم بود.

تولیدکنندگان در لبه تیغ قرار دارند/دولت به مرغداران کمک کند

وی با بیان اینکه در خرداد ماه حدود یک میلیون و 200 هزار و در تیرماه بیش از یک میلیون و صد هزار جوجه‌ریزی مرغدار مادر انجام شده است، افزود: میزان جوجه‌ یکروزه‌ای که از این میزان مرغ اجداد تولید می‌شود، حدود 170 میلیون قطعه است که با شرایط موجود امکان این میزان جوجه‌ریزی در کشور را نداریم.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه طیور کشور با تاکید بر اینکه  صنعت طیور خط ترمزهای دارد که باید در بحث تولید به آن توجه داشت، افزود: به طور مثال خط ترمز مرغ اجداد حدود 18 تا 2 سال است و از اجداد به گوشتی حدود 7 ماه است که اگر در این مدت هم تولیدی نداشته باشیم بازهم می‌توانیم گوشت مرغ داشته باشیم که باید به این موضوعات توجه کنیم.

پورسمر با اعلام اینکه جوجه‌ریزی‌های بی حساب و کتاب در بخش مرغ اجداد و گوشتی ضرر و زیان‌های فروانی به صنعت طیور وارد کرده است، عنوان کرد:با همین فرمان که اکنون پیش می‌رویم حرکت کنیم مطمئنا در چند سال آینده با مشکلات جدی در این صنعت روبه رو خواهیم شد.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات صنعت طیور بحث تامین نهاده‌ها است که ممکن است در 2 تا 3 ماه آینده با مشکل جدی در تامین آن به ویژه ذرت مواجه شویم، اظهار کرد: پیش از این پایه وارداتی ذرت را از 270 یورو به 210 یورو کاهش دادند که این موضوع باعث ایجاد چالش جدی شد، البته اخیرا این پایه را به 250 یورو افزایش داده‌اند تا مشکل را برطرف کنند.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه طیور کشور تصریح کرد: البته مشکل دیگر در بحث ذرت عدم گشایش اعتبار در چند ماه گذشته است، واردکننده ذرت وارد می‌کند اما 5 تا 6 ماه طول می‌کشد تا ارز مورد نیازش را تخصیص بدهند که این موضوع باعث شده واردکننده رغبتی برای واردات نداشته باشد.

وبلاگ آشپزی با بیتامین را اینجا ببینید: