• 85
  • 28 مرتبه
  • 29 آذر 1403

گزارش/قیمت‌گذاری که گلوی کشتارگاه‌ها را گرفته است/اعتراض گلستانی‌ها و دستور استاندار

گزارش/قیمت‌گذاری که گلوی کشتارگاه‌ها را گرفته است/اعتراض گلستانی‌ها و دستور استاندار

در چند سال گذشته با گسترش صنعت طیور بحث سامانه بازی‌ها از سوی دولت نیز افزایش پیدا کرده است و فعالان بخش خصوصی را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

به گزارش واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین، استان گلستان با دارا بودن 15 کشتارگاه فعال و تولید روزانه 700 تا 800 تن گوشت مرغ در یک روز، از حیث کشتار مرغ در سطح کشور رتبه اول بین 31 استان را داراست اما در حال حاضر این واحدهای تولیدی که بار اشتغال چند ده‌هزار نفری استان را به دوش می‌کشند با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند که یکی از مهم‌ترین چالش‌ها بحث قیمت‌گذاری دستوری و به تبع آن سامانه‌های است که این قیمت‌گذاری را کنترل می‌کنند.

حداقل در 5 سال گذشته و با وارد شدن ادبیات قیمت‌گذاری دستوری در صنعت طیور، کشتارگاه‌ها مجبور هستند مرغ زنده را از مرغداران با یک قیمت توافقی خریداری کنند و با هزینه‌های که متحمل می‌شوند آن را کشتار و با قیمتی ثابت به خصوص در میدان بهمن تهران عرضه کنند.

امروز بیشترین فشار ناشی از قیمت‌گذاری دستوری به کشتارگاه‌ها به عنوان حلقه آخر تولید وارد می‌شود و دخالت‌ها به این شدت در سایر حلقه‌ها وجود ندارد از سوی دیگر مرغ زنده‌ای که به کشتارگاه‌ها تحویل داده می‌شود با قیمتی که باید به دست مصرف کننده برسد سنخیت و تناسب ندارد.

سامانه‌ها و مشکلات تعزیراتی کشتارگاه‌ها

در چند سال گذشته با گسترش صنعت طیور بحث سامانه بازی‌ها از سوی دولت نیز افزایش پیدا کرده است و فعالان بخش خصوصی را با چالش‌های جدی مواجه کرده به باور فعالان صنعت طیور مسئولان بدون توجه به مشکلات تولیدکنندگان تنها بر اساس نیاز بازار سامانه‌هایی را ایجاد می‌کنند و میزان درصد سهمیه‌ها را در آنها تعیین می‌کنند، ضمن اینکه نواقصی که در این سامانه‌ها وجود دارد نه تنها هیچ نقشی در کاهش التهاب بازار نداشته بلکه فعالان این صنعت را بسیار متضرر کرده که نمونه این سامانه‌ها ستکاوا است.

چون دولت بر اساس ارز ترجیحی قیمت مرغ را تعیین و مصوب می‌کند و در همین راستا سامانه‌های نظیر ستکاوا را راه اندازی کرده است که فروش مرغ باید در بستر این سامانه انجام شود اما آن دسته از مرغدارانی که با مشکل کمبود کنجاله سویا و قیمت بالای جوجه یک روزه مواجه هستند نمی‌توانند مرغ زنده را با قیمت مصوب عرضه کنند و با نرخ توافقی آن را به فروش می‌رسانند و در نهایت کشتارگاه هم به اجبار مرغ کشتار شده را به قیمت آزاد عرضه می‌کند که گاهاً بین ۱۰ تا ۲۰ درصد بیشتر از قیمت مصوب است.

 این اختلافات باعث بروز مشکلاتی می‌شود که گلوگاه تولید است و تولیدکنندگان برای جبران این چالش‌ها ممکن است حجم تولید را کاهش داده که این روند منجر به قطع ارتباط با مشتریان و کمبود محصول در بازار و افزایش قیمت می‌شود در واقع قیمت گذاری دستوری مانعی برای دوام تولید کننده است.

در سامانه‌ای نظیر ستکاوا مستندسازی برای معرفی تولید کنندگان به تعزیرات انجام می‌شود و اکثر تولید کننده‌ها درگیر مسائل مربوط به اینگونه سامانه‌ها هستند، همه زنجیره‌های تولید مرغ و کشتارگاه‌های استان به تبع این پرونده سازی‌ها در تعزیرات پرونده‌هایی دارند که این مسئله بیانگر عدم وجود قوانین درست در این بخش و بروز خطا توسط تولید کننده شده است. 

اعتراض تولیدکنندگان گلستانی به مستند سازی‌ها

پس از انتخاب استاندار جدید گلستان اعضای انجمن کشتارگاه‌های استان طی جلسه‌ای با آقای دکترطهماسبی عمده مشکلاتی که بر سر راه تولید گوشت مرغ وجود دارد را به وی منتقل کردند و در آن جلسه استاندار نیز دستور به بررسی پیگیری برخی موضوعات از جمله بحث سامانه‌ها را داده است. 

پس از این دستور استاندار گلستان انجمن کشتارگاه‌های استان نیز طی نامه ای به دکتر طهماسبی خواستار تسریع در دستورات صادر شده داشته که پیرو این نامه، استاندار گلستان نیز از مدیر کل تعزیرات حکومتی استان خواسته تا تعیین تکلیف سامانه‌ها و همچنین استقرار یک سامانه جامع و کامل تمامی پرونده‌های تعزیراتی کشتارگاه استان را متوقف و یا به حالت تعلیق در بیاورند.
 

فایل های پیوست

نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.