دبیر کانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور معتقد است با جوجهریزی 130 میلیون قطعهای در ماه میتوان نیاز داخلی به گوشت مرغ را تامین کرد.
پرویز فروغی دبیرکانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور در گفتوگو با خبرنگار واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین با بیان اینکه طبق سیاستهای های وزارت جهاد، ماهانه ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری باید صورت بگیرد، گفت: این در حالی است که با 130 میلیون قطعه جوجهریزی میتوانیم نیاز داخلی خود را تامین کنیم.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر سرانه مصرف مرغ به ازای هرنفر در کشورمان حدود ۳۰ کیلوگرم است، ادامه داد: با احتساب نیاز داخل، جوجه ریزی ماهانه ۱۲۶ تا ۱۳۰ میلیون قطعه کافی است چراکه جوجه ریزی مازاد و عدم جذب این میزان توسط پشتیبانی و ممنوعیتهای گاه و بیگاه صادرات، افت چشمگیر قیمت مرغ و زیان مرغداران را همراه داشته است.
فروغی ادامه داد: وزارت جهاد بر افزایش حجم جوجه ریزی ها در ایام پایانی سال تاکید دارد، درحالیکه بدلیل شرایط اقتصادی اتفاق خاصی در پایان سال رخ نمی دهد.
دبیر کانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه سیاست خرید مرغ توسط پشتیبانی امور دام مناسب نیست، افزود: با توجه به آنکه پشتیبانی امور دام در ازای خرید وجه نقد نمی دهد و با نهاده تهاتر می کند، از این رو مرغداران تمایلی به تحویل مرغ به پشتیبانی ندارند.
وی قیمت تمام شده هرکیلو مرغ زنده را بالای ۶۵ هزارتومان اعلام کرد و توضیح داد: با توجه به مازاد تولید، قیمت خرید هرکیلو مرغ از مرغدار به ۴۹ تا ۵۰ هزارتومان هم رسیده بود که استمرار این روند برای مرغدار صرفه اقتصادی ندارد.
دبیر کانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور با بیان اینکه پتانسیل صادرات ماهانه ۲۰ میلیون قطعه جوجه ریزی معادل ۵۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد، تصریحکرد: با صادرات منظم، مرغداران نگرانی مبنی بر مازاد جوجه ریزی و فروش مرغ ندارند، درحالیکه هم اکنون به سبب عدم امکان جذب مازاد توسط پشتیبانی و صادرات، افزایش حجمجوجه ریزیها به زیان مرغداران تمام میشود.